Filmservice

Wettelijk is bepaald dat er premie betaald moet worden voor het vertonen van video’s/dvd’s/films in het openbaar. Onder openbaar wordt alles verstaan, behalve het gebruik van beeld in huiselijke kring en besloten feesten, zoals bruiloften en verjaardagen. Een gezellige avond waar alleen bezoekers van de speelplek welkom zijn, valt ook onder de term openbaar. Via LOS betaal je lagere premies.

FilmService
Voor het vertonen van beelden

Categorie 1: max. 5 vertoningen per jaar
€147,81

Categorie 2: max. 10 vertoningen per jaar
€178,39

Categorie 3: max. 20 vertoningen per jaar
€208,97

Met deze standaardlicentie kun je het gehele jaar door films draaien die in deze catalogus staan. Met deze licentie mag je de films niet met naam openbaar aankondigen. Je mag bijvoorbeeld wel zeggen dat je een kinderfilm gaat draaien. Dat je ‘Frozen’ gaat laten zien kun je alleen niet noemen. Dan heb je een pluslicentie nodig.